De Norra delarna och Länderna i Europa

Norra Europa omfattar länder som bland annat Finland, Danmark, Sverige, Island, Storbritannien och vissa delar av Lettland och Estland. Klimatet i de norra länderna av Europa är av tempererad art, vilket i korthet innebär att det är varma somrar och kalla vintrar med en del snö.

Även om de södra delarna av Europa är de mest populära resmålen så är intresset för de nordiska länderna ändå stort ute i världen och det är på stadigt uppåtgående. Främst är det de historiska sevärdheterna men även det nordiska klimatet som drar besökarna till den kyligare delen av Europa.

Turismen i de Nordiska Länderna

Sverige och Norges fjäll drar till sig skidåkare från hela världen. I Sverige är det skidorter som Åre och Sälen samt ett par andra som erbjuder en hel del vinteraktiviteter och i Norge är det landskapet och de magiska fjordarna som lockar besökarna. I Stockholm anordnades även i år världscupen i slalom så vi kan även addera den stan till vintersportorterna.

Sverige, Norge och Finland har fantastisk natur med mycket skog och ett intressant djurliv. Bara en sådan sak som den vanligt förekommande älgen är i sig är en av orsakerna till att vissa turister reser till Sverige.

Den svenska och finska skärgården är vida berömd och hit reser massor av besökare från de europeiska länderna. Dessa skärgårdar anses tillhöra världens vackraste och att hyra stuga och fiska på någon skärgårdsö har blivit mycket populärt.

Även Danmark har, trots sitt släta landskap, en hel del att erbjuda turister från Europa, samt även besökare från övriga världen. Huvudstaden Köpenhamn är ett populärt mål för både gamla som lite äldre. För barnfamiljerna gäller Legoland. Det är en nöjespark som är känd över hela världen och årligen lockar miljoner med besökare. Danmark är även ett genomfartsland för bilturister som reser till och från Europa och på grund av detta är Danmark det av de nordiska länderna som är mest besökt.

Island har en fantastisk natur med många öppna vidder och varma källor. Island erbjuder en orörd vildmark som få nordiska länder kan erbjuda. Dock har Island haft en del problem de senaste åren, dels finansiella och dels med de aktiva vulkaner som spyr sin aska över landet vilket inneburit en stor minskning av landets turister.

De Brittiska Öarna

Storbritannien och Irland räknas även de in i norra Europa, titta på en karta så kan du förstå varför. Här finns en hel del spännande orter och städer att besöka.

Den irländska huvudstaden Dublin har ett stort utbud av aktiviteter och nöjen och hit reser många över en weekend för att koppla av i den vänliga staden. Andra populära storstäder är förstås London, Englands huvudstad, som erbjuder massor av evenemang i form av teater, film och musik. Här finns även mängd av sevärdheter som bland annat Big Ben, Piccadilly Circus och Madame Tussauds.

London är även en utmärkt stad för den som gillar fotboll då flera av Englands största lag spelar i London.

Läs även våra tips för den otålige