Tips för den otålige

Koncentrations tips för den naturligt otåliga
Vetenskapen tyder på att det verkar vara en entreprenörs personlighet att vara otålig. En studie från Journal of Business Venturing Insights visar att ungdomar som visar ”typ A” personlighetsdrag var mer benägna att bli och stanna som entreprenörer. Typ En personlighet egenskaper inkluderar ambition, tid brådskande och ledarskap kvaliteter. Nackdelarna med denna ”entreprenörs personlighet” kan vara frustration, otålighet, oförmåga att slappna av och väldigt, dålig koncentration.

De färdigheter som krävs vid evenemangsplanering liknar entreprenörskap. Liksom företagsägare måste evenemangsplanerare ha på sig flera hattar, vara tidsinriktade, märka detaljer samtidigt som man fokuserar på det hela och ha körning och förtroende för att skapa något ur ingenting. Naturligtvis är typ A personligheter dragna till och utmärker sig på denna typ av arbete. Men när nackdelarna med personlighetsprofilen, nämligen otålighet och dålig koncentration, börjar skada produktiviteten, vad ska du göra? Om du lider av dålig koncentration här är några tips att förbättra och bli mer produktiva. Just däför passa en dagkonferens i Stockholm bra via Timetomeet.

Prova Pomodoro
Pomodoro är en populär produktivitetsteknik. En pomodoro är 25 minuter djupt, oavbrutet arbete följt av en fem minuters paus. Efter fyra ”pomodoros” får du en längre paus, vanligtvis 20 minuter. För att göra detta arbete bäst är det en bra idé att stänga av dina e-postmeddelanden och Slack-meddelanden under dina arbetstider. Under dina raster kan det vara bra att stiga upp från ditt skrivbord och sträcka benen. Tekniken arbetar med teorin om att människan inte kan fokusera på en sak under en längre tid, vilket definitivt är sant för typ A-entreprenörs-, eventplaneringsfolk. Pomodoro har den extra fördelen att du kan spåra hur lång tid det tar att slutföra vissa uppgifter, vilket hjälper dig att planera din tid i framtiden.

Hitta vår nedladdningsbara infographic här för en stegvis guide till Pomodoro-tekniken som du kan spara till skrivbordet.

Planera din tid, utrymme och begränsa distraktioner
Medan Pomodoro är ett bra ställe att börja, borde det inte vara hela historien. Om du blir distraherad, var uppmärksam på hur du strukturerar din tid och ditt arbetsutrymme. Planering är nyckeln här – till exempel kan det vara värt att ställa in 3 timmar om dagen när du stänger av dina e-postmeddelanden för att verkligen få lite arbete. Tänk på om ett rörigt skrivbord också stör ditt sinne. För mer råd, har den här artikeln några bra tips för att förbättra produktiviteten på jobbet för lätt distraherad

Ta hand om din fysiska kropp
Som drivkraftsarbetare kan det vara lätt att fokusera på arbete och försumma dina fysiska behov. Tyvärr, många evenemangsplaneringsföretag och andra snabba industrier främjar giftiga attityder där anställda visar hur svårt de arbetar, förlorar ”onödiga” saker som tillfredsställande sömn och motion för att klocka fler och fler timmar. Det här är ologiskt: otaliga studier har visat att en god kost, sömn och motion gör dig mer mentalt varsel och produktiv. En genomgång av litteraturen från American Psychological Association visade att även lätt träning har kognitiva fördelar vid vilken ålder som helst. Och brist på sömn gör ont i din koncentration och minne, även om du kör maskiner eller flyttar tunga föremål på jobbet, så många arrangörer gör det. Det här är grundläggande saker: Siktar på 8 timmars sömn, äta en balanserad kost och gå till gymmet minst ett par gånger i veckan. Med anmärkningsvärt liten ansträngning som spenderas på självomsorg kommer du att skörda fördelarna med en förbättrad koncentration.